2. lokakuuta 2013

B-pentueen kuulumisia

Bertalle, Pablolle ja Sohville kuuluu oikein hyvää. Aloitettiin Bertan kanssa eilen pentukoulu ja muut ovat tainneet aloittaa jo aikaisemmin treenit. Me harjoiteltiin pentukoulussa ihan alkeita, kontaktin ottoa, luoksetuloa sekä ihan vaan rauhassa olemista toisten koirien lähellä.

Bertta on kyllä niin mainio veijari. Se on, kuten toivoinkin, nyt jo hieman Amandaa isompi, noin 31cm ja paljon tanakkarakenteisempi kuin äitinsä. Bertalla on kaunis pää ja kuono, ja olemus on muutenkin hyvin ryhdikäs ja itsevarma. Luonteeltaan se on osoittautunut hyvin yhteistyökykyiseksi ja sopeutuu paikkaan kuin paikkaan tosi hyvin ilman sen suurempia stressailuja. Äitinsä kun joskus saattaa vieraissa ja epämukavissa tilanteissa hieman ottaa kierroksia. :) Vauhtia piisaa kyllä päivittäin ja välillä mietin että liikkuukohan siellä päässä oikeastaan muuta kuin karvaa, on harkintakyky meinaan välillä hieman hukassa. Mutta päivä päivältä se oppii uusia asioita, hyvin paljon matkimalla äitiänsä, oppii siltä niin hyvät kuin huonotkin tavat hyvin nopeasti.

Sohvi puolestaan on paljon siskoaan pienempi, mutta sitäkin sisukkaampi pikku koira. Se on selvästi perinyt äidiltään vilkkaan luonteen ja valitettavasti hieman nirson ruokahalun. Kun kuuntelen Sohvin kuulumisia Jyväskylästä, tuntuu kuin kuuntelisin kuvausta Amandasta noin viisi vuotta sitten. Se on ihan ilmetty äitinsä.

Pablo taas on luonteeltaan pennuista ehkä kaikista hurmaavin. Se on niin sympaattinen pikku mies! Hellyydenkipeä ja aina rapsutuksia vaille, hurmasihan se pentutarkastuksessakin eläinlääkärit ihan mennen tullen. Harmiksi eläinlääkäri totesi Pablolla toisessa olkanivelessä synnynnäisen sijoiltaanmenon.Ortopedi Jarmo Rintasalo Seinäjoen eläinklinikalla, kenen pitäisi olla ihan maan parhaita koirien ortopedeja, sanoi, että vaivan ei pitäisi vaikuttaa noin kevytrakenteisen koiran elämänlaatuun millään tavalla, kunhan paino pidetään normaalilukemissa. Ainoa haitta on hieman rajoittunut liikerata, mutta sen ei pitäisi haitata koiran päivittäistä elämää millään tavalla. Kipua olkanivelessä ei ole ollut ja Rintasalo meinasi että on hyvin epätodennäköistä että sijaltaanmeno tulisi vaivaamaan koiraa missään vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti