5. elokuuta 2011

Osta pentu asialliselta kasvattajalta!

Pentutehtailu on yllättävän yleistä ihan meillä kotosuomessakin.  Ilmoituspalstat ovat pullollaan erilaisia usein huonolla suomenkielellä kirjoitettuja myynti-ilmoituksia niin sekarotuisista kuin puhdasrotuisiksikin väitetyistä koirista. Monet näistä koirista on tuotu ulkomailta tai kasvatettu todessa surkeissa olosuhteissa ainoana tarkoituksena tuottaa mahdollisimman paljon rahaa.

Kannattaa muistaa, että ei-rekisterissä olevä koira tarkoittaa usein samaa kuin sekarotuinen koira. Kukaan vastuullinen kasvattaja, joka myy puhdasrotuisia koiria, ei jätä rekisteröimättä pentuja ellei ole jotain syytä miksi pentuja ei saada rekisteriin. Mielestäni vastuunsa tunteva koiranpennun myyjä myy siis rehdisti sekarotuisia koiria tai paperillisia puhdasrotuisia koiria. Poikkeuksia totta kai aina on,ja vahinkoja voi sattua myös kokeneelle kasvattajalle.

Jos siis vähääkään epäilee, että myyjällä ei ole täysin puhtaat jauhot pussissa, kannattaa koira etsiä jostain muualta. Suomi on pullollaan asianmukaisesti kasvatettuja koiranpentuja. Ostamalla koiran hämäräperäisistä olosuhteista ostaja ainoastaan tukee tälllaista toimintaa ja mahdollistaa toiminnan jatkumisen myös tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti